Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum a reuşit un escroc să pună mâna pe banii pentru două apartamente

© Sputnik / Rodion ProcaСтройка
Стройка - Sputnik Moldova
Abonare
Ofiţerii de investigaţie au deconspirat o afacere ilegală cu apartamente. Suspectul a profitat de încrederea potenţialilor cumpărători, ademenindu-i cu preţuri reduse.

CHIŞINĂU, 4 iul — Sputnik. Oamenii legii au reţinut un bărbat de 37 de ani, domiciliat în comuna Trușeni, pe care-l suspectează de escrocherie. Acesta a fost plasat în arestul poliției pe un termen de 30 de zile, fiind cercetat pentru dobândire ilicite a bunurilor altei persoane prin înșelăciune și abuz de încredere.

Potrivit inspectoratului General al Poliţiei, în instanța de judecată se află în proces de examinare o altă cauză penală, inițiată pe numele escrocului pentru o infracțiune analogică.

ЦУМ UNIC - Sputnik Moldova
Societate
Arestări în dosarul UNIC. Oameni de afaceri învinuiţi de escrocherie

În urma investigațiilor efectuate, s-a constatat că, în perioada noiembrie 2014 — mai 2015, suspectul s-a prezentat la o companie de construcții din municipiul Chișinău, drept cumpărător. Acesta a dobîndit, prin abuz de încredere, mai multe proiecte de locuințe ce aparțin companiei de construcții.

Ulterior, dându-se, drept bun prieten al directorului companiei de construcții, suspectul le promitea potențialilor cumpărători apartamente la un preț mai redus, decât cel de piață, prezentându-le proiectul apartamentelor.

„Totodată, după ce erau încheiate contractele de vânzare-cumpărare a locuințelor, banii erau încasați de escroc, sub pretextul că va transmite personal suma de bani companiei. După încasarea banilor înceta legătura cu persoanele înșelate", precizează IGP.

Pînă în prezent, oamenii legii au identificat două victime, de la care suspectul a însușit mijloace bănești în sumă de aproximativ 568 de mii de lei, folosindu-i în scopuri personale, astfel, cauzându-le victimelor daune materiale în proporții deosebit de mari.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 190 alin. 5 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de escrocherie riscă pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 8 la 15 ani.

Fluxul de știri
0