Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Bilanţul tragic al atentatului de la Bagdad

© REUTERS / Ahmed SaadНа месте взрыва в Багдаде
На месте взрыва в Багдаде - Sputnik Moldova
Abonare
Conform unui ultim bilanţ al atentatului sinucigaş comis duminică în capitala Irakului, numărul morţilor a ajuns la 119, iar 140 de persoane au fost rănite. Acesta a fost revendicat de gruparea teroristă Statul Islamic.

CHIŞINĂU, 3 iul — Sputnik. Atentatul cu maşină capcană a avut loc pe o stradă din cartierul Karrada, unde locuitori îşi fac de obicei cumpărături înainte de sărbătoarea care marchează sfârșitul lunii sacre a musulmanilor, Ramadan.

Este cel mai sângeros atac terorist care a fost comis în capitala irakiană în acest an. În urma exploziei care s-a produs în apropierea unui restaurant, mai multe magazine au fost cuprinse de flăcări.

Gruparea jihadistă Statul Islamic a transmis de asemenea că unul dintre combatanții săi a aruncat în aer o mașină capcană în apropiere de o adunare a șiiților, o comunitate musulmană majoritară în Irak și considerată eretică de către Statul Islamic, transmite dcnews.ro.

Atacul survine la o săptămână după ce SI și-a pierdut fieful Fallujah, reintrat la 26 iunie sub controlul trupelor guvernamentale după o ofensivă de mai multe săptămâni.

© Sputnik / Nicolai KibichCele mai grave atentate teroriste comise în 2016
Cele mai grave atentate teroriste comise în 2016 - Sputnik Moldova
Cele mai grave atentate teroriste comise în 2016
Fluxul de știri
0