Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Cum ar putea deveni România un aliat al Rusiei

© Flickr / Amanda GrahamRussian flag
Russian flag - Sputnik Moldova
Abonare
România tradițională, România românească, România ortodoxă poate coexista armonios în această enclavă eurasiatică, în acest bloc eurasiatic de la Vladivostok până la Dublin, a afirmat un expert rus.

CHIȘINĂU, 2 iul — Sputnik. România și Rusia pot coexista armonios în cadrul unui bloc eurasiatic comun de la Vladivostok la Dublin, consideră politologul rus Valerii Korovin.

Adrian Severin - Sputnik Moldova
Românii, convinşi că apropierea de Rusia este soluția pentru supraviețuirea lor

O Românie care urmează agenda Statelor Unite ale Americii devine automat un inamic al Rusiei din punct de vedere geopolitic, consideră Korovin. Potrivit acestuia, în cazul în care românii ar urma o direcție eurasiatică, care presupune revenirea la valorile tradiționale și pledarea pentru o lume multipolară, aceasta ar deveni un aliat al Rusiei.

"Am ieșit dintr-un leagăn bizantin comun. Mă refer aici în special la România tradiționalistă. Însă ne este profund străină o Românie ca instrument al dictatului american", a conchis politologul rus.

Fluxul de știri
0