Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cine va beneficia de indemnizaţii majorate

© Sputnik / Раду ПрокаДети
Дети - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a aprobat amendamentele propuse de deputaţii Parlamentului RM la Proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2016.

CHIŞINĂU, 2 iul — Sputnik. Modificările înaintate de deputaţi şi susţinute de Guvern prevăd stabilirea, de la 1 iulie curent, a alocaţiei lunare de stat unor categorii de populaţie, care au activat în instituţiile de învățământ din partea stângă a Nistrului şi din oraşul Bender, subordonate Ministerului Educaţiei al Republicii Moldova.

Va fi majorat de două ori cuantumul alocațiilor lunare nominale de stat pentru mai multe categorii de persoane:

— care s-au învrednicit de titluri onorifice şi celor decorate cu medalii;

— persoanele decorate cu ordine, cu excepţia persoanelor decorate cu ordinele "Ordinul Republicii", "Ştefan cel Mare" şi "Slava Muncii" de clasele I, II şi III şi persoanelor care deţin titlul de Erou al Muncii Socialiste;

— care s-au învrednicit de titluri onorifice, celor decorate cu medalii şi ordine.

Мать с ребенком - Sputnik Moldova
Societate
Decizia Parlamentului cu privire la indemnizația pentru îngrijirea copilului

Executivul a aprobat totodată majorarea cu 20 la sută a îndemnizaţiei lunare pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 1,5 ani, acordată persoanelor neasigurate, Astfel, indemnizaţia va creşte până la 540 de lei. Va fi majorat şi cuantumul minim al celei acordate pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 3 ani, pentru persoanele asigurate, tot până la 540 de lei.

Costul acestei majorări, pentru ambele categorii, va fi de 18 milioane de lei. Resursele financiare necesare au fost identificate prin redistribuiri în cadrul subprogramului „Protecţia familiei şi a copilului".

Fluxul de știri
0