Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Decizia Parlamentului cu privire la indemnizația pentru îngrijirea copilului

© Sputnik / Александр Поляков / Trecere la banca de fotografiiМать с ребенком
Мать с ребенком - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Cu 72 de voturi, deputaţii au modificat în lectura a doua valoarea minimă a ajutorului social respectiv, adăugând zece procente la calcularea lunară a acestei prestații.

CHIȘINĂU, 1 apr — Sputnik. Parlamentul a aprobat în lectură finală proiectul de hotărâre cu privire la introducerea modificărilor în legea privind indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă şi alte prestaţii de asigurări sociale.

пенсионер - Sputnik Moldova
Societate
Indexarea - 2016: cu cât se va majora pensia de la 1 aprilie

Conform modificărilor operate, mărimea indemnizației lunare pentru îngrijirea copilului până la vârsta de trei ani „constituie 30% din baza de calcul stabilită în conformitate cu art. 7, însă nu mai puțin de 440 de lei pentru fiecare copil".

Astfel, suma minimă alocată fiecărui micuţ s-a majorat cu 10%.

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, coșul minim de consum variază de la 658,5 lei (pentru copiii de până la un an) până la 1647,1 lei (pentru copiii de la 7 la 17 ani). Pentru cei cu vârstele cuprinse între 1 și 6 ani această sumă este de 1417,8 lei.

Fluxul de știri
0