Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul de la Chișinău scoate „Moldova" la vânzare

© Sputnik / Михаил Кутузов / Accesați arhiva multimediaДенежные купюры и монеты разных стран/ Euro, dolari, ruble, bancnote
Денежные купюры и монеты разных стран/ Euro, dolari, ruble, bancnote - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
O inițiativă a guvernului presupune perceperea unei taxe pentru utilizarea de către antreprenori a denumirilor oficiale sau istorice ale statului.

CHIȘINĂU, 1 iulie — Sputnik. Denumirile oficiale sau istorice ale statului vor putea fi utilizate de către agenții economici doar în schimbul unei taxe speciale. Cu o astfel de inițiativă a venit Ministerul Justiției, care încearcă în acest fel să reglementeze modul de utilizarea a titulaturilor statului, dar și să obțină venituri suplimentare la buget.

Сигарета - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cine a vrut să compromită Moldova pe teritoriul României

Proiectul presupune că pentru utilizarea denumirii oficiale sau istorice a statului ori a abrevierilor sau derivatelor denumirii oficiale sau istorice a statului în denumirea persoanei juridice se vor percepe 100 de mii de lei. Potrivit autorilor inițiativei, această sumă ar fi una „rezonabilă".

De asemenea, va fi interzisă utilizarea, fără un acord scris din partea consiliului local, a denumirilor oficiale sau istorice ale unităților teritorial-administrative.

Antreprenorii care nu au obținut permisiunea pentru utilizarea denumirii statului vor fi obligați să-și modifice titulatura în timp de 2 luni, în caz contrar, ar putea fi sancționați cu o amendă de la 200 la 400 unități convenționale.

Fluxul de știri
0