Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cine a vrut să compromită Moldova pe teritoriul României

© Sputnik / Мирослав РотарьСигарета
Сигарета - Sputnik Moldova
Abonare
Pe teritoriul României a fost stopat un autocamion înmatriculat în Republica Moldova, care venea din Turcia, cu escală în Bulgaria şi în care au fost găsite ţigări de contrabandă cu timbre de acciz ale RM falsificate.

CHIŞINĂU, 27 iun – Sputnik. Autorităţile române au reţinut un autocamion înmatriculat în Republica Moldova, în care erau transportate ţigări de contrabandă în valoare de 140de  mii de euro. Reţinerea a avut loc în raza judeţului Ilfov.

Табачная фабрика - Sputnik Moldova
Societate
Prăbuşirea unei afaceri: în 10 zile, contrabanda cu ţigări la vamă va dispărea

Autocamionul circula pe ruta Turcia — Rusia şi figura în documente ca transportând 15,6 mii kilograme de dioxid de siliciu, sub sigiliul vamal al autorităţii vamale din Turcia.

În interiorul compartimentului marfar au fost identificate peste 78 de mii de pachete a câte 20 de ţigarete, marca Plugarul cu timbre fiscale ale Republicii Moldova falsificate.

În urma verificărilor s-a stabilit că timbrele prezente pe pachetele respective nu aveau elementele de siguranță aferente, toate având aceiași serie. S-a constatat că timbrele de acciz ale Republicii Moldova au fost falsificate prin multiplicarea cu ajutorul unui copiator.

Potrivit declarațiilor șoferului, ţigaretele ar fi putut fi introduse în mijlocul de transport pe teritoriul Bulgariei, într-un service auto, fară cunoştinţa acestuia.

Conform procedurii, bunurile au fost reținute în vederea confiscării, fiind inițiată o anchetă penală.

Fluxul de știri
0