Comandamentul NATO din București a devenit operațional

© Sputnik / Ministerul Apărăriimilitari
militari - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Klaus Iohannis a participat vineri, 1 iulie, la ceremonia de declarare a Capacității Operaționale Inițiale a Comandamentului multinațional de Divizie Sud-Est și a Capacității Finale a Unității NATO de Integrare a Forțelor, informează Administrația Prezidențială.

BUCUREŞTI, 1 iulie — Sputnik. Ceremonia de declarare a Capacității NATO în Sud-Estul Europei, la București, are loc în contextul pregătirii Summitului NATO de la Varșovia de săptămâna viitoare, transmite Administrația Prezidențială

Senior US administration official said that Ukraine's membership in NATO is not being considered by the alliance. - Sputnik Moldova
Expert militar rus: NATO planifică să atace Rusia de la Deveselu (AUDIO)

Şeful statului român a spus că situația la granița de est a NATO continuă să fie volatilă, iar soluționarea dosarului ucrainean se derulează cu dificultate și este implementat parțial. Totodată, România se situează în favoarea armonizării intereselor comune şi în spiritual solidarității.

"Ne dorim menținerea regiunii Mării Negre în procesele de reflecție și de luare a deciziilor actuale și viitoare ale alianței legate de continuarea adaptării NATO pe termen lung. Este important ca același echilibru să se reflecte și în demersurile de asistență pentru partenerii NATO din flancul estic, respectiv sudic al Alianței", a precizat președintele Klaus Iohannis.

Iohannis a menţionat că inaugurarea scutului antirachetă de la Deveselu marchează aprofundarea cooperării în cadrul parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite, dar participă şi la consolidarea profilului României în Alianța Nord-Atlantică.

Fluxul de știri
0