Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un locuitor din raionul Călăraşi, condamnat la 22 de ani de puşcărie în România

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea de Apel din Bucureşti i-a aplicat 20 de ani de puşcărie pentru tentativă de omor calificat unui cetăţean al Moldovei, la care a mai adăugat un an şi opt luni spor ca urmare a deţinerii de armă militară.

CHIŞINĂU, 30 iun – Sputnik. Cetăţeanul Republicii Moldova, Vitalie Proca, a fost condamnat, joi, de Curtea de Apel din Bucureşti, România, la 21 de ani şi opt luni de închisoare.

Instanţa i-a aplicat 20 de ani de puşcărie pentru tentativă de omor calificat, la care a adăugat un an şi opt luni spor ca urmare a deţinerii de armă militară. Decizia este definitivă şi irevocabilă.

Tribunalul din Bucureşti l-a condamnat la începutul acestui an pe Proca la 12 ani şi şase luni de închisoare. Procurorii români au contestat decizia la Curtea de Apel.

Bani, mită, corupţie, денги, коррупция, взятка - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Slăbiciunea pentru bani te poate băga la puşcărie

Potrivit procurorilor, în toamna anului 2012, pe fondul unui conflict mai vechi, Bogdan şi Răzvan Mararu, doi lideri interlopi din Piatra Neamţ, l-au angajat pe Vitalie Proca pentru a-l ucide pe rivalul lor, Ioan Dumitru Mironescu.

Proca l-a confundat însă pe Dumitru Mironescu şi l-a împuşcat pe un anume Răzvan Isăilă, pe care l-a urmărit în perioada 16-26 noiembrie 2012, în zona imobilului acestuia.

În 27 noiembrie 2012, Vitalie Proca a plecat din Bucureşti spre Iaşi cu un microbuz de transport public, iar pe 2 decembrie 2012 a ieşit din România, prin vama Sculeni.

Proca a fost prins în 6 februarie 2013, la Moscova, în baza unui mandat emis în 18 ianuarie 2013 de Tribunalul Bucureşti.

Vitalie Proca s-a născut în satul Pituşca, raionul Călăraşi. 

Fluxul de știri
0