Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Slăbiciunea pentru bani te poate băga la puşcărie

© Sputnik / Rodion ProcaBani, mită, corupţie, денги, коррупция, взятка
Bani, mită, corupţie, денги, коррупция, взятка - Sputnik Moldova
Abonare
Un angajat al unei companii aeriene ar fi promis unui bărbat că îl angajează în calitate de însoţitor de bord pentru 2500 de euro.

CHIŞINĂU, 3 dec – Sputnik.  Funcţia de însoţitor de bord în cadrul unei companii aeriene din Republica Moldova l-ar fi costat pe un bărbat din capitală 2500 de euro. Potrivit CNA, acesta susţine că a transmis banii unui inspector din cadrul companiei Air Moldova care i-a promis că poate influenţa membrii comisiei de selectare a candidaţilor să-l angajeze. 

Coruptuie - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Poliţist din Briceni, reţinut pentru mită de 450 de dolari

După primirea banilor, inspectorul i-a comunicat bărbatului că a transmis deja suma primită persoanelor responsabile din cadrul companiei care vor dispune încadrarea acestuia în câmpul muncii. Totodată, bănuitul ar mai fi pretins 500 de euro drept mulţumire, însă nu a primit mijloacele băneşti estorcate pe motiv că nu şi-a onorat obligaţiunea asumată de angajare la serviciu.

Anchetatorii au iniţiat  o cauză penală  pentru trafic de influenţă.

Operaţiunea de reţinere în flagrant a avut loc în timp ce inspectorul i-a returnat denunţătorului 1000 de euro din banii estorcaţi. Acum acesta se află în custodia CNA pentru 72 de ore şi riscă până la 7 ani de închisoare.

Fluxul de știri
0