Putin învinuiește NATO de tensionarea situației în Europa

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaPresident Vladimir Putin visits Greece
President Vladimir Putin visits Greece - Sputnik Moldova
Abonare
Putin consideră concentrarea trupelor NATO în Europa Est drept o subminare a echilibrului de forțe de pe continent și o tentativă de creare a unor noi focare de tensiune.

CHIȘINĂU, 30 iunie — Sputnik. Acțiunile NATO la frontierele Rusiei subminează echilibrul militar existent, a declarat Vladimir Putin în timpul unei întrevederi cu reprezentanții diplomatici ai Rusiei.

"Suntem învinuiți de o activitate militară sporită. Unde? Pe propriul nostru teritoriu. Iar faptul că frontiera vecinilor noștri este ruinată este tratat ca ceva "normal", a spus Putin.

„În Polonia, Țările Baltice sunt plasate trupe de reacție rapidă și sunt sporite arsenalurile de arme ofensive. Toate acestea sunt îndreptate spre subminarea echilibrului militar format în decursul deceniilor", a subliniat șeful statului rus.

Putin a notat că în ultimul timp în lume a sporit potențialul conflictual. Potrivit lui evitarea unor "izbucniri periculoase" este posibilă doar cu ajutorul dialogului și interacțiunii.

Președintele FR a subliniat că Rusia va reacționa în continuare adecvat la toate provocările existente.

"Nu vom cădea în capcana freneziei militariste spre care se încearcă să fim împinși", a adăugat liderul rus.

Президент РФ В. Путин и премьер-министр РФ Д. Медведев приняли участие в XV съезде партии Единая Россия - Sputnik Moldova
Rusia
Putin la congresul „Edinaia Rossia”: avem nevoie de o Rusie puternică, deschisă

Adresându-se diplomaților ruși, Putin a evidențiat rolul lor în procesele politice. În opinia șefului statului rus, colaboratorii misiunilor diplomatic trebuie să contribuie activ la reglementarea și prevenirea izbucnirii noilor focare de tensiune și conflicte, în primul rând la frontierele noastre.

Anterior NATO a aprobat expedierea a patru batalioane în Țările Baltice și Polonia. Cea mai mare parte a contingentului este compusă din militarii din Germania, Marea Britanie și SUA.

Relațiile dintre Moscova și Alianța Nord-Atlantică s-au înrăutățit în martie 2014 în contextul războiului civil din Ucraina și unirea peninsulei Crimeea cu Rusia. În același timp, a fost suspendată activitatea Consiliului NATO-Rusia.

Fluxul de știri
0