Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Turcia și-a cerut scuze, acum e timpul normalizării relațiilor bilaterale

© SputnikРоссийско-Турецкие отношения
Российско-Турецкие отношения - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit liderului rus, în viitorul apropiat Moscova va întreprinde pași spre restabilirea cooperării bilaterale cu Turcia, relațiile dintre cele două țări trecând printr-o perioadă de criză începând cu noiembrie trecut.

CHIȘINĂU, 30 iun — Sputnik. După ce Turcia i-a cerut scuze Rusiei pentru bombardierul doborât, Moscova intenționează să întreprindă măsuri în vederea restabilirii cooperării bilaterale între țări, a declarat președintele FR, Vladimir Putin.

„Ieri, după cum ştiţi, a avut loc o discuție cu președintele acestei țări. S-a spus deja că Ankara și-a cerut scuze pentru doborârea bombardierului rusesc. Ținând cont de acestea, intenționăm ca în cel mai apropiat timp să întreprindem măsuri pentru restabilirea cooperării bilaterale", a spus Putin la o şedinţă cu ambasadorii și reprezentanții permanenți ai Rusiei.

Turcia - Sputnik Moldova
Putin a dispus ridicarea restricțiilor asupra turismului în Turcia
 

Criza relațiilor dintre Rusia și Turcia a intervenit după ce, în noiembrie 2015, un avion de vânătoare turcesc a doborât în Siria un bombardier rusesc SU-24. Președintele FR a numit acest incident „lovitură pe la spate" din partea complicilor teroriștilor. Rusia a introdus un șir de restricții economice față de Turcia.

Luni, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui FR, a comunicat jurnaliștilor că președintele Turciei, Tayyip Erdogan, în mesajul adresat liderului rus, și-a cerut scuze pentru doborârea avionului, exprimând condoleanțe în legătură cu moartea pilotului Oleg Peșkov. Astfel, Ankara a îndeplinit toate condițiile impuse de Rusia: și-a cerut scuze și a deschis ancheta pe numele presupusului ucigaş al pilotului rus.

Fluxul de știri
0