Rusia amplasează la Kaliningrad sistemele de rachete balistice Iskander

© Sputnik / Aleksei Danichev / Accesați arhiva multimediaIskander-M tactical ballistic missiles
Iskander-M tactical ballistic missiles - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit reprezentantului Rusiei la NATO, Federația Rusă nu este restricționată să amplaseze sistemele de rachete balistice Iskander în regiunea Kaliningrad.

BUCUREŞTI, 30 iunie — Sputnik. Niciun tratat internațional nu prevede restricționarea Rusiei în implementarea sistemelor Iskander, rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, în regiunea Kaliningrad, dar va trebui să fie evaluată situația pentru asigurarea securității naționale a țării, a declarat joi reprezentantul Rusiei la NATO, relatează Sputnik International.

"Noi nu avem nicio restricție cu privire la implementarea sistemelor. În orice caz, va trebui să evaluăm cu atenție situația militară și să realizăm un set din cele mai potrivite măsuri care să asigure cu fermitate capacitățile noastre de securitate și apărare", a spus Alexander Grushko reporterilor.

Визит президента РФ В. Путина в Грецию - Sputnik Moldova
Putin despre scutul antirachetă din România: Rusia va fi nevoită să reacţioneze

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și-a exprimat anterior îngrijorarea față de desfășurarea complexului de rachete Iskander-M în Kaliningrad.

Potrivit Generalului Maior Mihail Matvievsky, șef al Forțelor Strategice de Rachete și al Artileriei Forțelor Terestre Ruse, o brigadă de rachete redistribuite pentru regiunea Kaliningrad ar fi echipată cu Iskander-M până în anul 2018.

Sistemul balistic Iskander-M este caracterizat de o mobilitate ridicată și manevrabilitate excelentă, deoarece necesită doar 20 de minute pentru a fi plasat în pregătire operațională.

Sistemul este capabil să lovească ținte la o distanță de până la 500 de kilometri cu o precizie de aproximativ 30 de centimetri. De asemenea, poate lovi trupele adversarului sau centrele subterane de comandă, în funcție de focoasele amplasate pe rachete.

Complexul de rachete Iskander-M este de o precizie maximă, asemenea rachetelor de croazieră R-500.

Fluxul de știri
0