Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guvernul mai are doar o lună pentru a realiza reformele prioritare

© Sputnik / Мирослав РотарьПравительство РМ
Правительство РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Termenul stabilit în foaia de parcurs privind agenda reformelor prioritare expiră într-o lună, iar nivelul actual al realizării obligațiunilor din acest document, puse în sarcina Guvernului, este de doar 68 la sută.

CHIȘINĂU, 30 iun – Sputnik. Angajamentele asumate de Guvernului Republicii Moldova în baza agendei de reforme prioritare au fost onorate în proporție de 68 la sută, anunță serviciul de presă al Guvernului.

Pavel Filip - Sputnik Moldova
Politică
Filip: după reforma APC, va urma şi cea administrativ-teritorială

Informația a fost făcută publică după ședința din 29 iunie a Comisiei guvernamentale pentru integrarea europeană, prezidată de premierul Pavel Filip, în cadrul căreia a fost examinat stadiul actual al implementării Foii de parcurs privind agenda reformelor prioritare.

”Totodată, s-a menționat faptul că termenul de punere în aplicare a prevederilor Foii de parcurs expiră într-o lună, ceea ce impune un ritm sporit de definitivare a tuturor acțiunilor planificate”, notează sursa citată.

Premierul Pavel Filip a cerut accelerarea acțiunilor necesare pentru realizarea în termen a angajamentelor asumate prin Foaia de parcurs și a celor prevăzute în Planul Național pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

Fluxul de știri
0