Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filip: după reforma APC, va urma şi cea administrativ-teritorială

© Pavel Filip, FacebookPavel Filip
Pavel Filip - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Șeful Guvernului a precizat că autoritățile moldovene intenționează să reformeze inițial administrația publică centrală, după care să purceadă la o reformă administrativ-teritorială.

CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Premierul Pavel Filip a discutat joi cu ambasadorul Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Chişinău, Philip Batson, despre procesul de reformare a administraţiei publice din Republica Moldova.

Виктор Зубку - Sputnik Moldova
Misterul ministerelor muribunde: rămân 9 ministere

Șeful Guvernului a precizat pentru diplomatul britanic că autoritățile Republicii Moldova intenționează să reformeze inițial administrația publică centrală, după care să purceadă la o reformă administrativ-teritorială.

După cum informează serviciul de presă al Guvernului, premierul a subliniat că, având o structură bine definită la Guvern, se va putea merge mai departe.

"Vreau instituţii care să vină cu viziuni clare pe fiecare domeniu de activitate. Avem multe strategii bune, dar ele n-au fost implementate pentru că n-a existat o viziune clară la nivel central”, a menționat Pavel Filip.

Ambasadorul Marii Britanii a reconfirmat deschiderea Guvernului de la Londra pentru susţinerea implementării reformelor în sistemul administraţiei publice.

Discuţiile au vizat, de asemenea, implementarea de către Executiv a Foii de parcurs şi realizarea angajamentelor asumate faţă de partenerii europeni, modificările legislative privind controlul de stat, adoptate în şedinţa de ieri a Executivului, precum şi negocierea unui nou acord cu Fondul Monetar Internaţional, o misiune a căruia urmează să vină la Chişinău la începutul lunii iulie.

Fluxul de știri
0