Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Curtea de Apel decide joi dacă Ilan Şor rămâne sau nu în arest preventiv

© Sputnik / Miroslav RotariCurtea de apel апелляционная палата
Curtea de apel апелляционная палата - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea de Apel Chişinău examinează recursul avocaţilor primarului Orheiului Ilan Şor, prin care se cere anularea măsurii de arest preventiv şi instituirea controlului judiciar.

CHIŞINĂU, 30 iun – Sputnik. Magistraţii de la Curtea de Apel Chişinău examinează, joi, recursul avocaţilor primarului Orheiului Ilan Şor, prin care se cere anularea deciziei din 24 iunie a Judecătoriei Buiucani. Instanţa a stabilit vinerea trecută pentru Ilan Şor măsura de arest preventiv pe un termen de 30 de zile în izolatorul CNA.

Şor este reţinut de procurorii anticorupţie într-un dosar de spălare de bani, evaziune fiscală şi escrocherie.

Адвокат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Avocatul lui Ilan Şor a comentat starea de sănătate a clientului său

Avocaţii solicită Curţii de Apel să fie anulat arestului preventiv pe numele clientului lor şi să fie stabilit controlul judiciar.

Avocaţii primarului susţin că învinuirea nu a prezentat nici un document sau argument pentru arestarea lui Ilan Şor.

„Încheierea Judecătoriei Buiucani nu este întemeiată şi este în flagrantă contradicţie cu practicile internaţionale în domeniul respectării drepturilor omului”, a declarat pentru Sputnik avocatul Iulian Bălan.

Şor a fost reţinut la 22 iunie. Din cauza problemelor cardiace pe care le are acesta, angajaţii CNA au solicitat medicii de la Urgenţă de două ori. Avocaţii spun că, pe lângă argumentele juridice pe care le vor prezenta joi la Curtea de Apel, vor invoca şi starea precară de sănătate a clientului său.

Totodată, mai mulţi locuitori ai oraşului Orhei, dar şi susţinători şi prieteni ai lui Ilan Şor au declarat că vor protesta paşnic astăzi în faţa sediului Curţii de Apel în semn de solidaritate cu acesta.

Fluxul de știri
0