Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sputnik a lansat rubrica socială "Caritate"

© Sputnik / Ekaterina Chesnokova / Accesați arhiva multimediaУчастницы конкурса "Мисс Россия" посетили центр им. А.Н. Бакулева
Участницы конкурса Мисс Россия посетили центр им. А.Н. Бакулева - Sputnik Moldova
Abonare
Scopul pe care şi-l propune noua rubrică este identificarea problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi, dar şi acordarea unui suport real în ceea ce ţine de acordarea ajutorului calificat şi integrarea socială a acestora.

CHIȘINĂU, 30 iun — Sputnik, serviciul de presă Sputnik. Noua rubrică "Caritate" de pe portalul Sputnik Moldova va include ca teme principale cele mai actuale probleme ce țin de integrarea și ajutorul acordat persoanelor cu nevoi speciale și copiilor orfani.

Великорецкий крестный ход в Кировской области - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Persoanele cu dizabilităţi reprezintă 5,2% din populaţia totală a ţării

Infografice, reportaje video și interviuri cu participarea experților din domeniile sănătății, dreptului muncii și civil vor vorbi despre aspectele importante ale protecției juridice și suportului medical ale acestei categorii de cetățeni, vor oferi cititorilor care vor dori să acorde ajutor datele de contact ale centrelor de reabilitare și ale fondurilor de caritate.

De asemenea, în cadrul acestei rubrici este lansată o emisiune radio săptămânală "Provocare", la care vor participa atât cei care au trecut prin situații dificile legate de sănătate, precum și reprezentanți ai organizațiilor de stat și neguvernamentale care contribuie la soluționarea problemelor de sănătate și de integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi.

Conducătorul Sputnik Moldova, Vladimir Novosadiuc:

"Sarcina principală a rubricii „Caritate" lansată de Agenția de presă Sputnik Moldova este de a identifica și a reflecta acele dificultăți cu care se confruntă în zilele noastre copiii orfani și persoanele cu nevoi speciale, precum și de a contribui maximal la soluționarea acestora în strânsă colaborare cu societatea civilă, cu structurile de stat și centrele de drept".

Sputnik (sputniknews.com) este o Agenție de presă și radio cu filiale multimedia în zeci de țări ale lumii. Sputnik dispune de site în peste 30 de limbi, emisie radio digitală și analogică, aplicații mobile și conturi pe rețelele de socializare. Abonații Sputnik beneficiază de știri 24 de ore din 24, în limbile engleză, arabă, spaniolă și chineză.

Fluxul de știri
0