Putin a prelungit embargoul la produsele alimentare

© AP Photo / Alexander ZemlianichenkoVegetables are displayed for sale at Dorogomilovsky food market in Moscow, Russia, Friday, Nov. 27, 2015
Vegetables are displayed for sale at Dorogomilovsky food market in Moscow, Russia, Friday, Nov. 27, 2015 - Sputnik Moldova
Abonare
Putin a prelungit embargoul la produsele alimentare drept răspuns la prelungirea sancțiunilor împotriva Rusiei.

CHIȘINĂU, 29 iunie — Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a prelungit până la sfârșitul anului 2017 embargoul la importul de produse alimentare, introdus drept răspuns la sancțiunile Occidentului. Documentul a fost publicat pe site-ul oficial al actelor juridice, scrie RIA Novosti.

"Se extinde de la 6 august 2016 până la 31 decembrie 2017 acțiunea măsurilor economice speciale prevăzute de decretul președintelui Federației Ruse "cu privire la aplicarea unor măsuri economice speciale în scopul asigurării securității Federației Ruse", se spune în decret.

Города России. Москва - Sputnik Moldova
Rusia
Kremlinul: prelungirea sancțiunilor împotriva Rusiei nu va avea efect pozitiv

Anterior prim-ministrul rus Dmitri Medvedev, comentând prelungirea embargoului la produse alimentare, a subliniat că această decizie a Cabinetului de Miniștri a fost determinată de numeroasele solicitări ale producătorilor autohtoni.

Acesta a îndemnat lumea de afaceri să profite mult mai activ de o astfel de oportunitate, dezvoltându-și potențialul de export.

În opinia fostului ministrul rus al finanțelor Alexei Kudrin, prelungirea embargoului nu va influența relațiile Rusiei cu piețele internaționale, deoarece restricțiile există deja o perioadă îndelungată.

Embargoul la produsele alimentare a devenit o măsură de răspuns la sancțiunile economice impuse de UE și SUA împotriva unor ramuri ale economiei ruse. Rusia a restricționat importul de produse alimentare din statele care au susținut sancțiunile anti-rusești. Astfel, sub incidența restricțiilor au ajuns carnea, mezelurile, peștele, fructe de mare, legumele, fructele, produsele lactate.

La sfârșitul lunii mai 2016, Rusia a exclus din lista produselor interzise carnea și legumele care sunt folosite pentru fabricarea hranei pentru copii.

 

Fluxul de știri
0