Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlinul: prelungirea sancțiunilor împotriva Rusiei nu va avea efect pozitiv

© Sputnik / Антон Денисов / Accesați arhiva multimediaГорода России. Москва
Города России. Москва - Sputnik Moldova
Abonare
Reacția MAE al FR a fost dură, declarațiile făcute la summitul G7 de la Ise-Shima fiind numite absurde. Instituţia a amintit că Moscova nu este parte a conflictului ucrainean.

CHIȘINĂU, 27 mai  — Sputnik. Kremlinul nu consideră că prelungirea sancțiunilor împotriva Rusiei va influența pozitiv asupra economiei globale și a situației internaționale, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui FR.

„Poziția Kremlinului rămâne neschimbată: noi suntem convinși în continuare că aceasta nu este o chestiune de pe agenda noastră. Totodată, noi nu considerăm că astfel de decizii pot avea un efect pozitiv asupra economiei globale și a situației internaționale în general", a afirmat Peskov în fața jurnaliștilor.

КРЕМЛЬ - Sputnik Moldova
Liderii G7: Rusia trebuie atrasă în soluționarea problemelor internaționale

Premierul britanic David Cameron a declarat anterior că țările G7 au convenit să prelungească în iunie sancțiunile împotriva Rusiei.

În declarația comună adoptată la summitul G7 din Japonia se spune că sancțiunile vor rămâne în vigoare până la deplina realizare a Acordurilor de la Minsk și pot fi înăsprite în caz de necesitate.

Ulterior, viceministrul rus de externe, Serghei Reabov, a calificat această declarație a celor șapte drept „absurdă", declarând că Moscova nu este parte a conflictului ucrainean.

Termenul sancțiunilor impuse Rusiei expiră la 31 iulie. Problema prelungirii acestor măsuri va fi pusă în discuție la summitul țărilor UE din 28 — 29 iunie. Totodată, un șir de state europene au declarat că sunt gata să pledeze pentru „îmblânzirea" sancțiunilor.

Fluxul de știri
0