Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ecusoanele de inspecție tehnică vor fi aplicate pe plăcuțele de înmatriculare

© Sputnik / Мирослав Ротарьремонт дороги пробка автомобили Проспект Штефана чел Маре
ремонт дороги пробка автомобили Проспект Штефана чел Маре - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit autorului inițiativei, noile ecusoane vor contribui la excluderea cazurilor de falsificare a plăcilor de înmatriculare, vor îmbunătăți nivelul calității și securității acestora, precum și vor spori posibilitatea monitorizării stricte a numerelor de înmatriculare.

CHIȘINĂU, 29 iun – Sputnik. Începând cu 1 ianuarie 2017, ecusoanele de inspecţie tehnică vor fi aplicate pe numerele de înmatriculare ale autovehiculelor și remorcilor înmatriculate în Republica Moldova, și nu pe parbriz, ca în prezent. O decizie în acest sens a fost luată miercuri de Cabinetul de Miniștri, informează serviciul de presă al Guvernului.

Autorul proiectului de lege este Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor.

Maşină parcată în Chişinău, fără a lăsa loc penru trecerea pietonilor - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Vor fi sau nu introduse noi plăcuţe de înmatriculare: ce spune Guvernul

Instituția respectivă a subliniat că noile ecusoane vor contribui la excluderea cazurilor de falsificare a plăcilor de înmatriculare, vor îmbunătăți nivelul calității și securității acestora, precum și vor spori posibilitatea monitorizării stricte a numerelor de înmatriculare.

Ecusoanele vor fi lipite atât pe plăcuța din față, cât și pe cea din spate a mașinii pentru a fi vizibile în cadrul sistemelor automatizate de monitorizare a traficului rutier. Totodată, șoferii vor trebui să aibă în mod obligatoriu la bordul autovehiculelor rapoartele de inspecție tehnică ce vor însoți ecusoanele lipite pe plăcuțele de înmatriculare. 

Sursa oficială a mai precizat că emiterea noilor ecusoane a devenit posibilă după preluarea experienţei mai multor state precum Germania, România, Austria, Lituania, Ungaria.

Plăcile auto, emise în țara noastră începând cu luna aprilie 2015, prevăd un spaţiu special pentru noile ecusoane de inspecţie tehnică. Aplicarea noului ecuson nu va modifica prețul plăcuțelor de înmatriculare. 

Ecusoanele eliberate până la data intrării în vigoare a noilor reguli vor fi valabile până la expirarea termenului lor de valabilitate.

Fluxul de știri
0