Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vor fi sau nu introduse noi plăcuţe de înmatriculare: ce spune Guvernul

© Sputnik / MIROSLAV ROTARIMaşină parcată în Chişinău, fără a lăsa loc penru trecerea pietonilor
Maşină parcată în Chişinău, fără a lăsa loc penru trecerea pietonilor - Sputnik Moldova
Abonare
MTIC dezminte informația despre introducerea, din 2017, a unui nou tip al plăcuțelor de înmatriculare a autovehiculelor.

CHIŞINĂU, 17 mai —  Sputnik. Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (MTIC) dezminte informaţia apărută în unele media din Chişinău, potrivit căreia, din 1 ianuarie 2017, s-ar introduce un nou tip al plăcuțelor de înmatriculare pentru unitățile de transport după standardul european „SM 122:2014”.

transport транспорт - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Transportatorii iliciţi de călători, fără plăcuţe de înmatriculare

În realitate, modelul plăcuțelor de înmatriculare realizate după standardul european „SM 122:2014” se implementează în Republica Moldova începând cu aprilie 2015”.

„Plăcile auto de model nou, ce sunt emise în prezent în Republica Moldova, prevăd spaţiul special pentru ecusonul de testare tehnică, astfel fiind posibilă preluarea experienței mai multor state europene și renunțarea la lipirea ecusonului pe parbrizul autovehiculului. În acest scop, MTIC a propus introducerea, începând cu 1 ianuarie 2017, a unui nou tip de ecuson al testării tehnice, modelul căruia și urmează să fie aprobat de Guvern”, precizează ministerul.

Aplicarea noului ecuson nu va implica modificarea prețului plăcuțelor de înmatriculare sau alte cheltuieli suplimentare din parte deținătorilor de autoturisme.

Fluxul de știri
0