Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moratoriul asupra controalelor la întreprinderi a fost prelungit

© Sputnik / Мирослав Ротарькабинет министров
кабинет министров - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a prelungit miercuri perioada moratoriului asupra controalelor la fața locului. Ministrul de resort Octavian Calmîc a declarat că mediul de afaceri solicită o asemenea prelungire.

CHIȘINĂU, 29 iun – Sputnik. Potrivit lui Octavian Calmîc, în primele luni în care a funcționat moratoriul asupra controalelor efectuate la agenții economici a fost constatat un impact pozitiv, iar oamenii de afaceri solicită prelungirea pentru alte trei luni de zile a acestui moratoriu.

Control Vamal aeroport - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Șeful Vămii a demarat un control riguros la posturile vamale

Totodată, Calmîc a subliniat că este vorba despre ultima extindere a moratoriului asupra controalelor la fața locului. Demnitarul și-a exprimat speranța că între timp Parlamentul va da curs inițiativei Guvernului ce prevede reglementarea clară a activității organelor de stat cu drept de control.

În perioada pentru care moratoriul a fost prelungit va fi aplicat același mecanism, care constă în autorizarea, la cerere, a controalelor, ce pot avea loc doar în situații excepționale.

Premierul Pavel Filip a susținut propunerea Ministerului Economiei. Ela menționat că trebuie să fie excluse controalele abuzive, iar agenții economici trebuie să știe exact pentru ce sunt controlați.

Primul moratoriu asupra controalelor la fața locului a activității agenților economici a fost instituit la 3 februarie curent.

Fluxul de știri
0