Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șeful Vămii a demarat un control riguros la posturile vamale

© Sputnik / Rodion ProcaControl Vamal aeroport
Control Vamal aeroport - Sputnik Moldova
Abonare
Echipele de evaluatori din cadrul aparatului central al Serviciului Vamal și-au început activitatea la posturile vamale.

CHIȘINĂU, 2 mai – Sputnik. Directorul general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, i-a convocat în ședință pe membrii echipei  din cadrul Aparatului Central, care au monitorizat activitatea postului vamal Otaci.

Echipa de evaluatori a fost detașată pentru a identifica carențele din activitatea inspectorilor vamali, precum și pentru elaborarea recomandărilor de rigoare.

”Aceste proceduri vor contribui semnificativ la eficientizarea actului de vămuire, motiv pentru care le vom aplica la toate posturile vamale care atestă un flux sporit de mărfuri și călători”, a menționat Vitalie Vrabie.

Printre cele mai stringente probleme care au fost relevate se numără lipsa infrastructurii și deficitul de personal, precum și pregătirea insuficientă a acestuia —  deficiențe specifice tuturor posturilor și care reduc din eficiența organului vamal. 

vamă, vameş, Vitalie Vrabie - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Şeful de la Vamă înaintează angajaţilor noi condiţii

Referitor la suplinirea numărului de personal, Directorul General a reiterat necesitatea reducerii funcțiilor de conducere în favoarea celor de execuție, cu transfer de competențe și responsabilități către Birourile Vamale.

De asemenea, șeful Vămii a subliniat importanța cooptării tuturor instituțiilor cu atribuții relevante în domeniu, în vederea asigurării unui control eficient și calitativ. Vrabie a solicitat organizarea unor întrevederi cu reprezentanții autorităților de resort, în cadrul cărora vor fi stabilite mecanismele de soluționare a problemelor identificate.

Fluxul de știri
0