În China va fi construit un centru de promovare a exporturilor moldovenești

© Sputnik / Сергей Мамонтов / Accesați arhiva multimediaChina, chinezi, cultură chineză
China, chinezi, cultură chineză - Sputnik Moldova
Abonare
Subiectul a fost discutat de ministrul moldovean al economiei, Octavian Calmîc, cu vice-președintele Centrului de Cooperare Economică din China, Liu Jinghua și cu un grup de oameni de afaceri din orașul Taicang.

CHIȘINĂU, 29 iun – Sputnik. În orașul Taicang din China urmează să fie construit un centru, care va deveni o platformă de promovare a exporturilor moldovenești pe piața chineză. 

Subiectul a fost discutat de ministrul moldovean al economiei, Octavian Calmîc, cu vice-președintele Centrului de Cooperare Economică din China, Liu Jinghua și cu un grup de oameni de afaceri din orașul Taicang, informează serviciul de presă al Ministerului Economiei.

Money - Sputnik Moldova
China ne oferă în dar milioane de yuani. Care este scopul

”Planificăm să construim în China un centru cultural în stil tradițional moldovenesc și prin intermediul acestui proiect să oferim cetățenilor chinezi posibilitatea să descopere cultura, tradițiile  şi valorile poporului moldovenesc", a menționat Liu Jinghua.

Ministrul moldovean Octavian Calmîc a susținut ideea oamenilor de afaceri din Taicang privind realizarea acestui proiect, menționând că acesta va contribui la dezvoltarea relațiilor comercial-economice dintre două state. 

Totodată, Calmîc s-a arătat convins că un asemenea centru poate deveni o platformă pentru promovarea produselor moldovenești pe piața chineză, a tradițiilor și obiceiurilor poporului nostru. 

Demnitarul moldovean a propus elaborarea unui Plan comun de acțiuni pentru realizarea acestui proiect, care să identifice atât  instituțiile responsabile, cât și mijloace financiare necesare pentru realizarea acestui proiect.

Ministrul Economiei subliniază că Centrul de Cooperare Moldova-Taicang ar putea fi construit până la sfârșitul anului curent, în acest scop urmând a fi semnat un acord bilateral între businessmenii din China şi reprezentanții Asociației Oamenilor Afaceri din Moldova.

Fluxul de știri
0