Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

China ne oferă în dar milioane de yuani. Care este scopul

© Sputnik / Alexander Yuriew / Accesați arhiva multimediaMoney
Money - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul de la Chişinău face eforturi pentru a redobândi sprijunul financiar din partea donatorilor şi creditorilor occidentali, dar până atunci a identificat o posibilitate de a obţoine un ajutor financiar mai rapid din partea Chinei.

CHIŞINĂU, 19 mar – Sputnik. Guvernul Republicii Populare Chineze va oferi Republicii Moldova un grant în valoare de 60 de milioane de yuani, informează serviciul de presă al Guvernului. Aceşti bani sunt destinaţi pentru dezvoltarea economică a RM.

В одном из столкновений пострадал защитник Милсами Денис Рассулов - Sputnik Moldova
Clubul de fotbal al Chinei a devenit cel mai scump din lume

Cabinetul de miniştri a aprobat vineri o hotărâre privind iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Populare Chineze cu privire la asistenţa tehnică nerambursabilă.

„În rezultatul semnării Acordului, Guvernul chinez va oferi Republicii Moldova un grant de 60 de milioane de yuani (echivalentul a circa 9,25 milioane de dolari) pentru dezvoltarea economică a ţării noastre”, se spune în comunicatul de la Guvern.

Sursa îl citează pe Secretarul general al Guvernului, Tudor Copaci, potrivit căruia „documentul va contribui la dezvoltarea relaţiilor de prietenie şi cooperare în vederea implementării mai multor proiecte comune în diverse domenii”.

Fluxul de știri
0