Klaus Iohannis: Cameron şi-a cerut scuze față de români. Vezi ce asigurări a dat

© REUTERS / Stefan WermuthПремьер-министр Великобритании Дэвид Кэмерон
Премьер-министр Великобритании Дэвид Кэмерон - Sputnik Moldova
Abonare
Aflat miercuri la Bruxelles, președintele Klaus Iohannis a declarat că premierul britanic David Cameron şi-a cerut scuze pentru incidentele care au avut loc împotriva românilor din Regatul Unit de când tabăra Brexit a câștigat referendumul.

BUCUREŞTI, 29 iunie — Sputnik. David Cameron a dat asigurări că românii vor putea să rămână şi să muncească în Regatul Unit şi după ieșirea țării din Uniunea Europeană, relatează ziare.com

"Am primit asigurări de la premierul Cameron, în numele Marii Britanii, nu în nume personal, că românii vor putea să rămână, vor putea să muncească şi și-a cerut scuze pentru incidentele care au avut loc acolo. Este, din păcate, foarte clar că nimeni nu a avut un plan B", a spus Iohannis.

Brexit themed beermats and magazines in JD Wetherspoon's pub, Edinburgh, Scotland. - Sputnik Moldova
Brexitul poate fi o oportunitate pentru România

O româncă din Rugby (centrul Marii Britanii) a declarat pentru Associated Press că situaţia s-a schimbat radical după Brexit, străinii fiind intimidaţi de echipe de comando engleze. De asemenea, o familie de imigranţi ar fi găsit fecale de câine în cutia poştală.

Oana Gorcea are 32 de ani şi locuieşte în Regatul Unit din adolescenţă. Ea a declarat că înainte de referendum trăia într-o societate normală, dar de vineri lucrurile s-au schimbat complet.

Fluxul de știri
0