Brexitul poate fi o oportunitate pentru România

© SputnikBrexit themed beermats and magazines in JD Wetherspoon's pub, Edinburgh, Scotland.
Brexit themed beermats and magazines in JD Wetherspoon's pub, Edinburgh, Scotland. - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Forța Națională, partidul afiliat grupului naționaliștilor europeni, crede că Brexitul poate fi o oportunitate pentru România numai dacă vom interveni pentru a renegocia Tratatul de Aderare la UE cu scopul de a obține un statut mai bun în cadrul Uniunii.

BUCUREŞTI, 23 iunie — Sputnik. Noul partid din România afiliat la grupul europarlamentar al naționaliștilor, Forța Națională, a transmis un mesaj oamenilor de stat români cu ocazia referendumului privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Pro-Brexit flags fly from a fishing boat moored in Ramsgate on June 13, 2016. - Sputnik Moldova
În cazul unui BREXIT, dezlipirea de UE va fi de durată, sau nu va fi deloc

Este important, în acest sens, ca în România să se facă auziţi oamenii de stat, nu politicienii, transmite Clement Sava, purtătorul de cuvânt al partidului, conform stiripesurse.ro.

Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al Forței Naționale, "indiferent de rezultatul referendumului de astăzi din Marea Britanie, România poate folosi acest eveniment pentru a-și negocia condiții mai bune în interiorul UE".

Partidul Forța Națională atrage atenția că, pentru statul român, referendumul de azi din Marea Britanie reprezintă şansa de a obține un statut mai bun în cadrul Uniunii. Potrivit Forței Naționale, România ar obţine nici mai mult, nici mai puțin decât "renegocierea Tratatului de Aderare la UE și a raportului dintre statul suveran România și Uniunea Europeană, modificări necesare în urma schimbărilor care au survenit între timp la nivel european și global".

Clemen Sava precizează că, dacă statul român nu va interveni acum pentru a obține un statut de țară cu drepturi depline în UE, vom rata un moment istoric. Ţinând cont că intrarea României în UE s-a făcut în grabă și în condiții dezavantajoase pentru producţia locală, "acum avem șansa de a întoarce aceste circumstanțe în favoarea noastră pentru a ne apăra interesele strategice", mai arată Clement Sava, purtătorul de cuvânt al Forței Naționale.

El aminteşte că marii oameni de stat pe care i-a avut România au știut să folosească momentele de cumpănă ale istoriei pentru a negocia în interesul statului român.

Fluxul de știri
0