Cât de repede se vor pustii plajele și hotelurile din Turcia

© Sputnik / Юрий Кавер / Accesați arhiva multimediaВид на море
Вид на море - Sputnik Moldova
Abonare
Cum se vor reflecta asupra stațiunilor balneare din Turcia seria de explozii din aeroportul de la Istanbul, a meditat în discuția cu corespondentul Sputnik Moldova Parascovia Culev, specialist în domeniul turismului

CHIȘINĂU, 29 iun — Sputnik. După atacurile teroriste de marți de la Istanbul, numărul celor care doresc să meargă la odihnă în Turcia se va reduce și mai mult — această opinie a exprimat-o, miercuri, pentru Sputnik administratorul unei agenţii de turism din Moldova, Parascovia Culev.

Turcia - Sputnik Moldova
Turcia fără turiştii ruşi: plaje goale şi pierderi de milioane

Ieri seara, pe aeroportul din Istanbul Ataturk au avut loc trei explozii. Potrivit ultimelor date au decedat 41 de persoane, alte 240 au fost rănite. 

Potrivit lui Culev, în ultimul timp au devenit tot mai puțini cei care își cumpără foi de odihnă în Turcia, iar motivul sunt atacurile teroriste care se săvârșesc în această țară periodic.
Culev susţine că, între Turcia și Grecia, cetățenii noștri, de cele mai multe ori, aleg a doua destinație.

"Recent a avut loc un caz — o familie a cumpărat foi pe litoralul turcesc, dar în ultimul moment le-a schimbat. A argumentat foarte simplu — viața e mai scumpă. Indiferent de măsurile de securitate din hoteluri, oamenii se tem", a spus Culev.

Acum, după atacurile din ajun, presupune interlocutoarea, stațiunile din Turcia ar putea rămâne fără un numărşi mai mare de turiști.

"De obicei, clienții ne cer părerea cu privire la condițiile de securitate din țara în care ei urmează să se odihnească. Dar noi desigur nu putem semna ceea ce nu putem să controlăm", a concluzinat Culev.

Fluxul de știri
0