Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Consiliul Europei atestă o ameliorare a situaţiei în Moldova

© Guvernul RM guvern APCE
guvern APCE - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Pavel Filip a avut, miercuri, o întrevedere cu co-raportorul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) pentru Republica Moldova, Ögmundur Jonasson.

CHIŞINĂU, 29 iun – Sputnik. Apreciem parteneriatul Republicii Moldova cu Consiliul Europei (CoE) și interesul cu care CoE urmăreşte evoluţiile din țara noastră, a declarat premierul Pavel Filip în cadrul discuţiei purtate, miercuri, co-raportorul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) pentru Republica Moldova, Ögmundur Jonasson.

APCE - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Raportorii APCE vin la Chișinău. De ce l-au inclus și pe Filat în agendă

Pavel Filip a vorbit despre acţiunile întreprinse în vederea impulsionării reformei justiţiei, creării condiţiilor favorabile pentru dezvoltarea mediului de afaceri şi investiţional, reformării administraţiei publice, dar şi în scopul aprofundării dialogului cu societatea civilă. 

Potrivit premierului, un obiectiv important este obţinerea unui acord cu FMI, restabilirea relaţiilor cu donatorii şi asigurarea stabilităţii şi predictibilităţii financiare a Republicii Moldova. 

„Guvernul este ferm determinat să realizeze reformele propuse, având şi susţinerea majorităţii parlamentare”, a declarat Filip.

 „Vedem cooperarea noastră doar sub aspect pozitiv şi venim la Chişinău de fiecare dată pentru a vă ajuta”, a declarat Ögmundur Jonasson. 

Potrivit oficialului, Consiliul Europei monitorizează atent evoluţia evenimentelor în ţara noastră şi atestă o ameliorare a situaţiei, comparativ cu luna februarie.

Părţile au avut un schimb de opinii pe o serie de subiecte ce vizează reformele în justiţie, asigurarea drepturilor omului, libertatea mass-media, precum şi aspecte privind procesele electorale. 


Fluxul de știri
0