Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Raportorii APCE vin la Chișinău. De ce l-au inclus și pe Filat în agendă

© Parlamentul RM APCE
APCE - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Co-raportorii Comisiei de monitorizare a APCE se vor afla săptămâna viitoare într-o vizită de documentare în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 26 iun – Sputnik. Co-raportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Valentina Leskaj și Ogmundur Jonasson efectuează o vizită de documentare în Republica Moldova. Vizita va avea loc în perioada 27-29 iunie. 

”Scopul vizitei eurodeputaților este de informare cu privire la recentele evoluții politice din Republica Moldova, inclusiv pregătirile pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie, progresul legislativ în implementarea Acordului de Asociere, evoluția evenimentelor în regiunea transnistreană și a cazurilor ex-prim-ministrului Vladimir Filat și fostului membru APCE, Grigore Petrenco”, potrivit Parlamentului.

Agenda vizitei include întrevederi cu președintele Parlamentului Andrian Candu, președintele țării, Nicolae Timofti și prim-ministrul Pavel Filip. Co-raportorii APCE vor mai discuta cu vicepreședintele Parlamentului Liliana Palihovici și deputații membri ai delegației Parlamentului la APCE, cu conducerea partidelor parlamentare.  

Conform programului vizitei, eurodeputații se vor mai întâlni cu ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan, reprezentanți ai Procuraturii Generale și ai Oficiului Avocatului Poporului.  

Totodată, Co-raportorii Comisiei de monitorizare a APCE mai au prevăzute întâlniri cu reprezentanții corpului diplomatic, ai societății civile și ai partidelor extraparlamentare. 

Marți, 28 iunie, co-raportorii APCE vor efectua o vizită la Tiraspol, pentru a discuta cu reprezentanții regiunii transnistrene și ai societății civile.


Fluxul de știri
0