Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Doi români, reţinuţi pe Aeroportul Internațional Chișinău. Vezi motivul

© Sputnik / Мирослав Ротарьзадержание нарушитель наручники
задержание нарушитель наручники - Sputnik Moldova
Abonare
Poliţiştii de frontieră au reţinut doi cetățeni români care au încercat să se îmbarce la cursa Chișinău-Munchen cu 74 mii de țigarete de contrabandă.

CHIŞINĂU, 29 iun – Sputnik. Doi cetățeni români sunt cercetați penal pentru tentativa de scoatere ilegală a 74 mii țigarete prin Aeroportul Internațional Chișinău. Produsele de tutungerie erau destinate comercializării pe piața neagră a Uniunii Europene, preconizându-se un profit de circa 15 mii de euro.

Сигарета - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cine a vrut să compromită Moldova pe teritoriul României

Cei doi români au încercat să se îmbarce la cursa Chișinău-Munchen. Polițiștii de frontieră în comun cu colaboratorii vamali au avut suspiciuni asupra conținutului câtorva valize prezentate la control. Fapt pentru care doi bărbați cu dublă cetățenie, de 35 și respectiv 53 de ani, au fost direcționați pentru examinarea amănunțită a conținutului bagajelor. 

Urmare a verificărilor, echipa mixtă de control a depistat 3.700 pachete de țigări, de diferite mărci, cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

Pe cazul dat a fost inițiat un dosar penal pentru contrabandă, care prevede pedeapsă sub formă de privațiune de libertate de la 3 la 10 ani. 

Bărbații au fost reținuți pentru 72 de ore, iar produsele de tutungerie au fost ridicate, în vederea confiscării.


Fluxul de știri
0