Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Declaraţiile unui fost angajat CNA vor fi investigate de Procuratură

© Sputnik / Евгений ПанасенкоГенеральная прокуратура РМ Procuratura Generală
Генеральная прокуратура РМ Procuratura Generală - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura Anticorupţie s-a autosesizat în cazul declaraţiilor pe care un fost şef de la Centrul Naţional Anticorupţie le-a făcut în cadrul unei emisiuni televizate.

CHIŞINĂU, 28 iun — Sputnik. Procuratura Anticorupţie a luat act de declaraţiile făcute ieri, în cadrul unei emisiuni televizate, de către fostul şef-adjunct al Serviciului prevenire şi combatere a spălării banilor din cadrul CNA, Mihail Gofman, vizînd schema de fraudare a sistemului bancar din Republica Moldova.

"În cadrul investigațiilor efectuate în dosarul fraudelor din sistemul bancar, Procuratura Anticorupţie a dispus citarea, pentru data de 5 iulie 2016, ora 09.30 a fostului angajat CNA pentru a fi audiat în conformitate cu prevederile legale", se menţionează în comunicatul instituţiei.

Банк - Sputnik Moldova
De ce a fost ineficient CNSF în soluţionarea crizei bancare

Investigarea cazului fraudelor din sectorul financiar-bancar constituie o prioritate pentru activitatea Procuraturii Anticorupţie la această etapă şi vor fi luate în calcul toate informaţiile care vor pemite sporirea eficienței investigațiilor şi asigurarea recuperării prejudiciilor aduse intereselor publice şi private, a asigurat Procuratura.

Amintim că fostul angajat al CNA, Mihail Gofman, a declarat luni în cadrul emisiunii „INTERPOL" că autorităţile RM au ştiut încă din 2013 despre fraudele din sistemul bancar, fără a lua însă măsurile de rigoare.

Fluxul de știri
0