Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

APCEMN la Moscova: cu participarea Moldovei, dar fără Georgia și Ucraina

© AFP 2024 / SAYGIN SERDAROGLUBSEC
BSEC - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia, care deține președinția APCEMN, găzduiește forumul acestei organizați la care participă reprezentanții a 10 din cele 12 țări membre.

CHIŞINĂU, 28 iun — Sputnik. Spicherul Dumei de Stat și președintele Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), Serghei Narâșkin, şi-a exprimat regretul în legătură cu faptul că nu toate delegațiile țărilor membre au avut posibilitatea să sosească la cea de-a 47-a adunare generală a APCEMN care are loc în Rusia.

Ședința adunării generale a APCEMN se desfășoară la Moscova între 28 și 30 iunie. Rusia prezidează sesiunea în calitatea sa de țară ce deține președinția acestei organizații.

„Este regretabil că nu toate țările membre au oferit delegațiilor lor posibilitatea de a participa la cea de-a 47-a adunare generală a APCEMN, însă acest lucru nu va împiedica desfășurarea lucrărilor noastre. Iar cei prezenți, sunt sigur, vor aprecia ospitalitatea rusă și condițiile pe care le-am creat pentru discuții", a spus Narâșkin în cuvântul de deschidere a ședinței Biroului APCEMN.

Гвардейский ракетный крейсер Москва - Sputnik Moldova
Maior vrea ca Marea Neagră să fie linia de separare între Occident şi Rusia

Organizatorii le-au explicat jurnaliștilor că două delegații au refuzat să participe la sesiune, deși le-au fost trimise invitații. Este vorba de Georgia și Ucraina.

La sesiunea de la Moscova participă 10 delegații naționale — din Azerbaidjan, Albania, Armenia, Bulgaria, Grecia, Moldova, Rusia, România, Serbia și Turcia, precum și reprezentanți ai Franței (ca țară-observator) și a nouă organizații internaționale.

Printre participanții la sesiunea APCEMN se numără spicherul Parlamentului Serbiei, Maia Goikovič. La întrunire participă în calitate de observator președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Pedro Agramunt; președintele Conferinței Parlamentare a Mării Baltice, Jānis Vucāns; conducătorul Uniunii Parlamentare a Organizației cooperării islamice, Mahmud Kılıç; șeful Dimensiunii Parlamentare a Inițiativei Central Europene, Monica Tomic.

Fluxul de știri
0