Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Demisii în lanț în Camera Deputaților

© Photo : Camera DeputatilorParlamentul României, Camera Deputaților
Parlamentul României, Camera Deputaților - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
După alegerile locale din 5 iunie 2016, mai mulţi parlamentari care au obţinut mandate de aleşi şi-au prezentat marți demisiile, scrie stiripesurse.ro

CHIȘINĂU, 28 iunie – Sputnik. Marţi, 28 iunie, patru locuri de deputat în Camera Deputaților din Parlamentul României au fost declarate vacante. Şedința de plen a Camerei Deputaților a admis demisiile lui Necula Cosmin, Donţu Aurel, Muntean Mircia şi Dumitru Ioana Jenica.

De asemenea, şi deputatul Marian Enache şi-a prezentat demisia. El este cel care a fost desemnat judecător la Curtea Constituțională şi urmează să își preia mandatul din luna iulie a acestui an.

Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Deputaţii au pregătit terenul pentru alegerile prezidenţiale din octombrie

Luni, 27 iunie, unsprezece deputaţi şi-au prezentat demisiile din Parlament la Biroul permanent al Camerei. Decizia a fost luată pentru ca aleşii să-şi preia mandatele de primari sau consilieri locali obţinute la alegerile locale.

"Mai mulţi deputaţi şi-au dat demisia după ce au câştigat mandate la alegerile locale, pentru că au calitatea de aleşi şi pot opta. Demisiile din calitatea de deputat pe care le-am primit până în momentul de faţă sunt: Daniel Florea, Nistor Laurenţiu, Tudorache Daniel, Dragomir Viorel Marian, Marica Petru Sorin, Delureanu Virgil, Iliuţă Vasile, Boghicevici Claudia, Roman Gheorghe, Răzmeriţă Cornel şi Dima Toader", a precizat Niculae Mircovici, secretar al Camerei Deputaţilor.

Fluxul de știri
0