Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Opt elevi au luat zece, fără a mai intra la examenul de matematică

© Sputnik / Павел Лисицын / Accesați arhiva multimediaElevi, examene, gimnaziu, școală
Elevi, examene, gimnaziu, școală - Sputnik Moldova
Abonare
La examenul de matematică organizat luni pentru absolvenții gimnaziului au fost așteptați peste 31 de mii de elevi. Însă opt dintre aceștia au obținut note de zece înainte ca să intre în sălile de examinare.

CHIȘINĂU, 6 iun – Sputnik. Absolvenții clasei a IX-a susțin luni examenul la matematică, anunță serviciul de presă al Ministerului Educației. La această probă de examen participă 31 de mii 239 de elevi din 1164 de instituții de învățământ.

школа - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Elevii riscă să plătească până la 400 de lei, dacă vor pierde manualul

Directorul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare Anatol Topală a anunțat că opt absolvenți de gimnaziu vor primi nota ”10” (zece), din oficiu, la această probă, deoarece au obținut locuri premiante la olimpiada republicană la matematică sau la o olimpiadă internațională la disciplina respectivă.

”Pentru absolvenții din instituțiile de învățământ cu predare în limba română, proba la matematică este prima probă de examen pentru absolvirea gimnaziului. Elevii de la instituțiile de învățământ cu predare în alte limbi au susținut deja un examen, săptămâna trecută, la limba și literatura română”, anunță Ministerul Educației.

Joi, 9 iunie, absolvenții gimnaziilor vor avea proba de examen la limba de instruire, iar pe data de 13 iunie vor susține ultimul examen – la istoria românilor și universală, a mai anunțat instituția.

Sesiunea suplimentară va avea loc în perioada 01-06 iulie 2016.

Fluxul de știri
0