Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

”Vânătoarea” de investitori continuă. În vizor sunt antreprenorii niponi

© Sputnik / Максим Богодвид / Trecere la banca de fotografiiProducere, tehnologii, investiții
Producere, tehnologii, investiții - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Autoritățile de la Chișinău au profitat de o nouă ocazie pentru a invita în țară investitorii străini. De această dată oferta le-a fost adresată unor companii din Japonia, în cadrul forumului investițional care s-a desfășurat recent la București.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. Ministerul Economiei precizează că oferta le-a fost făcută oamenilor de afaceri din Japonia în cadrul forumului investițional „Ziua oportunităților investiționale şi de afaceri a Republicii Moldova” pentru companiile japoneze care activează în România.

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip - Sputnik Moldova
De ce merită să investești în Moldova - explicațiile lui Pavel Filip

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Economiei şi Ambasada Republicii Moldova la București în colaborare cu secția comercială a Ambasadei Japoniei din România.

”În cadrul forumului, la care au participat 13 companii nipone, care activează în diferite domenii, precum dezvoltării infrastructurii, telecomunicații, industria de automobile și componente electrice, domeniul financiar-bancar, consultanță juridică, construcții, IT, eficiență energetică, energie electrică şi regenerabilă, producere de echipament industrial, etc, viceministrul Economiei, Vitalie Iurcu, a făcut o prezentare a politicilor în domeniul mediului de afaceri, a progreselor privind armonizarea legislației naționale cu aquis-ul comunitar, dar și a rezultatelor implementării Acordului de Liber Schimb cu UE, încurajând antreprenorii niponi să-și dislocheze afacerile în țara noastră”, notează serviciul de presă al Ministerului Economiei.

În cadrul sesiunii de întrebări și răspunsuri, reprezentanții Ministerului Economiei au răspuns la multiple întrebări adresate de antreprenorii japonezi, inclusiv cei din Republica Moldova, asigurându-i de tot sprijinul necesar în derularea unei afaceri investiționale în țara noastră.

Potrivit Ministerului Economiei, la moment între Republica Moldova și Japonia sunt semnate 37 acorduri (majoritatea vizează acordarea asistenței financiare şi tehnice Republicii Moldova), iar în proces de examinare sunt alte 6 acorduri bilaterale.

Fluxul de știri
0