Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atestarea administraţiei Serviciului Vamal: 15% nu corespund funcţiei

© Sputnik / Мирослав Ротарьпограничная полиция
пограничная полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia de atestare a Serviciului Vamal a stabilit că 15% dintre cei 184 de angajați din Aparatul Central supuși atestării nu corespund funcției deținute, aceștia urmând a fi eliberați din serviciu.

CHIŞINĂU, 28 iun – Sputnik. Comisia de atestare a Serviciului Vamal a prezentat primele rezultate ale atestării colaboratorilor din Aparatul Central. Atestarea s-a desfăşurat în perioada 13 – 23 iunie.

Deciziile finale ale Comisiei au fost adoptate în urma examinării criteriilor de eligibilitate stabilite în fișa de atestare precum corespunderea cu cerințele pentru funcția exercitată, respectarea disciplinei de muncă, dar și prestația  în cadrul interviului.

„Rezultatele respectivei proceduri au relevat o pregătire insuficientă în cazul unor colaboratori, determinată de cunoașterea superficială a legislației vamale în vigoare și a actelor normative, precum și un nivel scăzut al competenței profesionale în exercitarea atribuțiilor funcționale”, potrivit Serviciului Vamal.

Conform deciziei Comisiei de atestare, circa 15% din cei 184 de angajați supuși atestării nu corespund funcției deținute, aceștia urmând a fi eliberați din serviciu.

Totodată, Comisia a propus examinarea posibilității de stimulare a unor colaboratori vamali care au demonstrat o înaltă pregătire profesională.

Control Vamal aeroport - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Demisiile la vamă au început: corupţii afară

Directorul general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, a declarat că respectivele rezultate constituie premisele necesare pentru asigurarea promovărilor obiective în funcție de performanțe.

”Atestarea colaboratorilor vamali reprezintă unul dintre cele mai importante elemente de reformă, prin intermediul căruia ne propunem să sporim gradul de profesionalism și integritate în rândul angajaților, asigurând astfel eficientizarea activității întregului sistem vamal.”, a declarat Vrabie.

Rezultatele atestării în întregul sistem vamal vor fi cunoscute după data de 18 august, când vor fi efectuate totalizările pentru toate subdiviziunile subordonate.

Fluxul de știri
0