Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Peskov: Erdogan a utilizat cuvântul „scuzați” în mesajul către Putin

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaПресс-конференция Владимира Путина
Пресс-конференция Владимира Путина - Sputnik Moldova
Abonare
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui FR, a comunicat că, în scrisoarea adresată lui Putin, șeful statului turc nu doar a exprimat condoleanțe familiei pilotului rus decedat, ci chiar a scris „îmi cer scuze”.

CHIȘINĂU, 27 iun — Sputnik. În scrisoarea adresată președintelui FR, Vladimir Putin, președintele Turciei, Recep Erdoğan, a exprimat compasiune și condoleanțe profunde familiei pilotului rus decedat și a spus „scuzați", a comunicat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus.

Обращение президента РФ В.Путина с ежегодным посланием к Федеральному Собранию - Sputnik Moldova
Politică
Putin a explicat cât costă roşiile turceşti, după incidentul cu avionul Su-24

„În scrisoarea sa șeful statului turc a exprimat compasiune și condoleanțe profunde familiei pilotului rus decedat și a spus „scuzați". Erdogan își exprimă marele regret pentru cele întâmplate și subliniază că este gata să facă tot posibilul pentru a restabili relațiile de prietenie dintre Turcia și Rusia", a spus Peskov.

Relațiile dintre Rusia și Turcia trec printr-o etapă de criză după ce,, la 24 noiembrie 2015, un avion de vânătoare turc a doborât în Siria un bombardier rus Su-24. Președintele Vladimir Putin a numit acest incident „lovitură pe la spate" din partea complicilor teroriștilor și a introdus un șir de restricții economice față de Turcia. Binali Yildirim, noul premier al țării, a spus că Ankara va tinde spre normalizarea relațiilor cu Rusia pe calea dialogului.

Fluxul de știri
0