Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Scuzele lui Erdogan către Putin, salutate de hotelierii din Antalya

© Sputnik / Vladimir PolusatovTurcia
Turcia - Sputnik Moldova
Abonare
Recep Tayyip Erdogan şi-a cerut scuze pentru doborârea, în luna noiembrie, a unui avion militar rus în apropierea graniței turco-siriene.

CHIŞINĂU, 27 iun – Sputnik. Președintele Rusiei Vladimir Putin a primit o scrisoare din partea omologului său turc Recep Tayyip Erdogan, în care ultimul îşi exprimă scuzele pentru doborârea, în luna noiembrie, a unui avion militar rus în apropierea graniței turco-siriene.  

„Preşedintele Turciei a exprimat compasiune şi condoleanţe familiei pilotului rus şi şi-a cerut scuze”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Dmitri Peskov. 

Relaţiile dintre Rusia şi Turcia s-au răcit după ce, la 24 noiembrie, militarii turci au doborât avionul militar rusesc Su–24 care zbura în apropiere de graniţa turco-siriană.   

O componentă a acestei crize este şi turismul turcesc care înregistrează pierderi enorme, după ce Rusia a decis să nu mai trimită cetăţenii săi pe litoralul turcesc. 

Scuzele lui Erdogan adresate lui Putin au fost salutate de hotelierii şi operatorii de turism turci, care înregistrează pierderi enorme în lipsa turiştilor ruşi. 

Corespondentul Sputnik Moldova, care se află acum în Antalya, a declarat că hotelierii s-au bucurat mult atunci când au văzut adresarea lui Erdogan către Putin.

„Reprezentanţii turismului turcesc cred că după scuzele lui Erdogan următorul pas va fi sosirea turiştilor rus pe litoralul Mării Mediterane şi a Mării Egee”, a declarat reporterul Sputnik.   

Începând cu acest sezon estival, în Turcia nu se mai odihnesc turişti ruşi în semn de protest faţă de avionul militar rus doborât de Turcia la graniţa cu Siria şi care a răpit viaţa unui militar rus.

Turcia - Sputnik Moldova
Turcia fără turiştii ruşi: plaje goale şi pierderi de milioane
 

Refuzul ruşilor de a merge să se odihnească în Turcia are efecte vizibile, luând în considerare că cel mai mare număr de turişti care merg în această ţară în sezonul estival erau din Rusia.

Potrivit corespondentului Sputnik, turismul turcesc pe litoralul Mediteranei şi a Mării Egee înregistrează pierderi de milioane de dolari şi aceasta o recunosc chiar hotelierii, operatorii de turism şi chiar comercianţii.

Antalya este un oraș în sudul Turciei, situat la poalele munților Taurus, pe litoralul Mării Mediterane. Este una dintre cele mai importante stațiuni de pe litoralul mediteranean.


Fluxul de știri
0