Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Bețișor va cere în continuare 19 ani pentru Filat. Ce zice avocatul acestuia

© Sputnik / Miroslav RotariVlad Filat la Judecătoria Buiucani, pronunțarea sentinței de condamnare la 9 ani de închisoare
Vlad Filat la Judecătoria Buiucani, pronunțarea sentinței de condamnare la 9 ani de închisoare - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorul Adriana Bețișor este nemulțumită de faptul că Vlad Filat a fost condamnat la doar 9 ani de pușcărie și a anunțat că va ataca sentința, iar avocații politicianului s-au arătat surprinși că fostul premier nu a fost achitat.

CHIȘINĂU, 27 iun – Sputnik. Procurorul Adriana Bețișor s-a arătat revoltată de faptul că Judecătoria Buiucani l-a condamnat pe fostul premier Vlad Filat la doar 9 ani de închisoare. Dânsa insistă că o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de 19 ani, așa cum a solicitat în fața judecătorilor, ar fi fost pe deplin justificată.

Astfel, după pronunțarea sentinței de condamnare la 9 ani de pușcărie de către Judecătoria Buiucani, Adriana Bețișor a declarat că partea acuzării este total nemulțumită.

”Am cerut 19 ani justificat. Am adus probe pe care partea apărării nu a putut să le conteste. Nu putem să fim de acord cu sentința pronunțată, care nu este proporțională cu faptele prejudiciabile”, a declarat Bețișor.

Влад Филат - Sputnik Moldova
Ce se va întâmpla după condamnarea lui Vlad Filat

Totodată, procurorul a menționat că ceea ce s-a întâmplat luni nu este sfârșitul ci urmează noi dosare în care figurează de asemenea Vlad Filat. Potrivit Adrianei Bețișor, Vlad Filat ar putea să fie condamnat la noi termene de închisoare.

Pe de altă parte, avocatul Igor Popa a declarat că a sperat că instanța de judecată îl va achita pe Vlad Filat. În opinia lui Popa, prin acest dosar se urmărește înlăturarea lui Filat de pe arena politică.

El s-a arătat sigur că la CEDO acest dosar ar putea avea câștig de cauză.

Totodată, avocatul a declarat că Filat a comis greșeli, ca orice om. Însă, în opinia lui, greșelile comise de Filat nu ar fi trebuit considerate drept infracțiuni.

Fluxul de știri
0