Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alți partu cetățeni au murit înecați în lacurile din Moldova

© Sputnik / Мирослав Ротарьозеро
озеро - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale a lansat în toată țara Campania de prevenire a înecurilor, care are drept scop prevenirea tragediilor la scăldat, însă în pofida avertizărilor oamenii continuă să încalce regulile de comportament pe apă.

CHIȘINĂU, 27 iun – Sputnik. Conform informațiilor operative ale Serviciului Situații Excepționale al MAI, în ultimele 24 de ore patru persoane și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară.

Primul caz de înec a avut loc în dimineața zilei de ieri, în lacul din parcul „La Izvor” a municipiului Chișinău. În acest lac angajații stației de salvare au recuperat cadavrul unui bărbat cu vârsta aproximativă de 60 de ani, identitatea căruia urma să fie stabilită.

înec, salvatori - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Situaţie de înec la Valea Morilor

Un alt caz care a avut loc în capitală, în bazinul acvatic „Valea Morilor”  s-a produs tot ieri la ora 16:28 minute. De această dată s-a înecat un bărbat în vârstă de 35 de ani. Corpul acestuia a fost recuperat de salvatorii stației de salvare.

Alte două persoane, cu vârstele de 25 și 37 de ani și-au pierdut viața la scăldat, după ce au intrat în lacurile din satele Gălești, raionul Strășeni și Cotiujenii Mari, raionul Șoldănești. Ambele cadavre au fost scoase la mal.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale a lansat în toată țara Campania de prevenire a înecurilor, care are drept scop prevenirea tragediilor la scăldat, însă în pofida avertizărilor oamenii continuă să încalce regulile de comportament pe apă. De la începutul anului au murit înecați 42 de oameni, inclusiv 8 minori.

Fluxul de știri
0