Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Situaţie de înec la Valea Morilor

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI a lansat Campania de prevenire a înecurilor.

CHIŞINĂU, 25 iun – Sputnik. De la începutul anului, în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 38 de persoane, inclusiv 8 minori.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI a lansat Campania de prevenire a înecurilor. Salvatorii au demonstrat că nerespectarea regulilor de comportament pe apă poate duce la urmări fatale.

La iazul Valea Morilor din mun. Chișinău, angajații Serviciului Situații Excepționale și responsabilii stațiilor de salvare au simulat o situație de înec, iar salvatorii au prezentat metodele de salvare în caz de accident pe apă. Mai mult, specialiștii au lansat atenționări, despre cum trebuie oamenii să se protejeze de situații de risc. 

Salvatorii îndemană oamenii să înoate doar în bazine acvatice amenajate cu stații de salvare și să nu meargă la adâncime. Oamenii sunt rugați să-și monitorizeze strict copiii și să nu le permită minorilor mersul la scăldat de unii singuri.

Totodată, angajații serviciului avertizează persoanele să nu consume băuturi alcoolice atunci când intră în apă și să nu sară de la înălțime. 

 

 

Fluxul de știri
0