Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Luni vom afla cine este președintele noului CEC

© Sputnik / Мирослав РотарьЦИК
ЦИК - Sputnik Moldova
Abonare
Luni, 27 iunie, noua componenţă a Comisiei Electorale Centrale, votată de Parlament, se convoacă în prima sa ședință.

CHIȘINĂU, 26 iun – Sputnik. Noua componenţă a Comisiei Electorale Centrale (CEC), confirmată prin hotărârea Parlamentului din 17 iunie, se va convoca în prima sa ședință luni, 27 iunie.

În cadrul acesteia va demara procedura de alegere a președintelui, vicepreședintelui și secretarului CEC.

Evenimentul va avea loc în sala de şedinţe a CEC, începând cu ora 15.00.

ЦИК - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce componenţă a CEC va organiza alegerile prezidenţiale directe în Modova
 

Noua componență a Comisiei Electorale Centrale a fost susținută de 79 de deputați. CEC este constituită din 9 membri. Un membru este desemnat de către preşedintele Republicii Moldova, iar ceilalţi 8 sunt desemnaţi de Parlament, cu respectarea reprezentării proporţionale a majorităţii şi a opoziţiei. Componenţa nominală a Comisiei se confirmă prin hotărârea Parlamentului, cu votul majorităţii deputaţilor aleşi.

Preşedintele Nicolae Timofti l-a desemnat prin decret în calitate de membru al CEC pe Vladimir Șarban. Cei opt candidaţi pentru funcţia de membru al CEC, propuşi de deputaţi, sunt Veaceslav Agrigoroae, Rodica Ciubotaru, Sergiu Gurduza, Maxim Lebedinschi, Alina Russu, Andrei Volentir, Vasile Gafton şi Iurie Cecan. 

Mandatul actualei componenţe a CEC a expirat la 11 februarie.

Fluxul de știri
0