Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce componenţă a CEC va organiza alegerile prezidenţiale directe în Modova

© Sputnik / Мирослав РотарьЦИК
ЦИК - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul amână din nou discuţiile asupra proiectului de lege cu privire la noua componenţă a Comisiei Electorale Centrale. Un candidat propus şi-a restras cererea.

CHIŞINĂU, 2 iun – Sputnik. Parlamentul a anulat, joi, din nou examinarea proiectului de lege cu privire la noua componenţă a Comisiei Electorale Centrale (CEC). Preşedintele comisiei parlamentare juridice, numiri şi imunităţi, Raisa Apolschi, a declarat că dezbaterea acestui proiect se amână pentru că un candidat propus la funcţia de membru CEC şi-a retras cererea.

Este vorba despre candidatura lui Eduard Răducan, numit de Parlament şi în funcţia de director al Centrului pentru protecţia datelor cu caracter personal.

Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ghinion pentru CEC în Parlament

Deputaţii amână dezbaterea acestui document începând cu data de 14 aprilie. Apolschi nu a precizat când vor fi reluate discuţiile asupra proiectului cu privire la noua componenţă a CEC.

Comisia Electorală Centrală este constituită din 9 membri. Un membru este desemnat de către preşedintele Republicii Moldova, iar ceilalţi 8 sunt desemnaţi de Parlament, cu respectarea reprezentării proporţionale a majorităţii şi a opoziţiei. Componenţa nominală a Comisiei se confirmă prin hotărârea Parlamentului, cu votul majorităţii deputaţilor aleşi.

Preşedintele Nicolae Timofti l-a desemnat prin decret în calitate de membru al CEC pe Vladimir Șarban. Cei opt candidaţi pentru funcţia de membru al CEC, propuşi de deputaţi, sunt Veaceslav Agrigoroae, Rodica Ciubotaru, Sergiu Gurduza, Maxim Lebedinschi, Alina Russu, Andrei Volentir, Vasile Gafton şi Eduard Răducan, care şi-a retras candidatura.

Mandatul actualei componenţe a CEC a expirat la 11 februarie.

La 30 octombrie, în Moldova vor avea loc alegeri prezidenţiale, în cadrul cărora cetăţenii vor fi invitaţi să participe direct la alegerea viitorului şef al statului.

Fluxul de știri
0