Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova arsă de soare. A fost prelungit codul galben de caniculă

© Photo : DSEcort
cort - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În zilele de 26 și 27 iunie, temperatura maximă a aerului după orele amiezii va atinge valori de până la 33 de grade la umbră.

CHIȘINĂU, 26 iun – Sputnik. Meteorologii au instituit din nou cod galben de caniculă. Avertizarea a fost emisă, duminică, la ora 11.00, și va fi valabilă pe întreg teritoriul țării, inclusiv stânga Nistrului.

Vremea toridă se va menține în intervalul 26-27 iunie. În aceste zile temperatura maximă a aerului după orele amiezii va atinge valori de până la 33 de grade la umbră.

Жара в Москве - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Arşiţă în Moldova. Temperaturile vor depăşi 43 de grade la soare

Medicii recomandă tuturor cetăţenilor să fie precauţi în zilele de caniculă. În cazul expunerii îndelungate la soare pot apărea leziuni locale ale pielii, febră, amețeli, frisoane, dureri de cap, bătăi frecvente de inimă, greață, vomă și pierderea cunoștinței în cazuri grave.

O atenţie deosebită trebuie acordată protejării copiilor care sunt mai sensibili la razele solare, persoanelor de vârstă înaintată, cu maladii cardiovasculare, cu hipertensiune. Se interzice expunerea la razele solare a copiilor de până la 1 an.

În cazul apariției semnelor de insolație precum febră, amețeli, dureri de cap, deficienţe în respirație, se recomandă chemarea medicilor. Până la sosirea ambulanței, persoana afectată trebuie culcată la umbră, trebuie înlăturate hainele strâmte, cravata, pentru a elibera căile respiratorii. Este important să fie aplicate comprese reci pe cap, la ceafă, sub braț, pe torace sau abdomen.


Fluxul de știri
0