Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Arestul lui Ilan Şor, contestat la Curtea de Apel

© Sputnik / Мирослав РотарьАдвокаты
Адвокаты - Sputnik Moldova
Abonare
Avocaţii primarului oraşului Orhei, Ilan Şor, au depus sâmbătă recurs la Curtea de Apel faţă de decizia Judecătoriei Buiucani prin care primarul a fost plasat în arest preventiv în izolator pe un termen de 30 de zile.

CHIŞINĂU, 25 iun – Sputnik. Avocaţii primarului oraşului Orhei, Ilan Şor, au depus sâmbătă, 25 iunie, recurs la Curtea de Apel Chişinău prin care contestă decizia din 24 iunie a Judecătoriei Buiucani. Informaţia a fost confirmată pentru Sputnik de avocaţii Denis Ulanov şi Iulian Bălan.

Judecătoria Buiucani a decis, vineri, să-i aplice primarului oraşului Orhei, Ilan Şor, mandat de arest preventiv în izolator pe un termen de 30 de zile. Magistraţii au satisfăcut demersul procurorilor anticorupţie, care l-au reţinut pe Şor într-un dosar de escrocherie şi evaziune fiscală în proporţii deosebit de mari.

Avocaţii primarului au declarat că învinuirea nu a prezentat nici un document şi argument pentru arestarea lui Ilan Şor. 

„Încheierea Judecătoriei Buiucani nu este întemeiată şi este în flagrantă contradicţie cu practicile internaţionale în domeniul respectării drepturilor omului”, a declarat pentru Sputnik avocatul Iulian Bălan. 

Recursul apărării lui Ilan Şor urmează să fie examinat de magistraţii de la Curtea de Apel pe parcursul săptămânii viitoare. 

© SputnikŞtampila pe demersul avocaţilor
Ştampila pe demersul avocaţilor - Sputnik Moldova
Ştampila pe demersul avocaţilor
Fluxul de știri
0