ŞOC: britanicii cer independenţa Londrei faţă de Regatul Unit

© Sputnik / Алексей Филиппов / Accesați arhiva multimediaРеферендум в Британии по сохранению членства в ЕС
Референдум в Британии по сохранению членства в ЕС - Sputnik Moldova
Abonare
Răsturnare de situaţie după votul de la referendumul din Marea Britanie. Londonezii cer să rămână în Uniunea Europeană.

CHIŞINĂU, 25 iun — Sputnik. După anunţarea rezultatelor referendumului din Regatul Unit, la care britanicii au votat pentru Brexit, zeci de mii de londonezi au semnat o petiţie pentru a cere ca Londra, capitala Marii Britanii, să devină independentă şi să rămână în UE, informează stiripesurse.ro, cu referire la AFP.

Această petiţie a fost semnată deja pe site-ul change.org de peste 40 de mii de persoane. Semnatarii îi cer primarului londonez, Sadiq Khan, să "declare Londra independentă faţă de Regatul Unit şi să-şi înainteze candidatura pentru a adera la UE".

Валерий Осталеп - Sputnik Moldova
Expert: După Brexit, UE va deveni mai puternică (AUDIO)

Rezultatul final al referendumului este de 51,9% în favoarea ieşirii Marii Britanii din UE, londonezii însă au votat în număr de 60% pentru a rămâne în UE.

În textul petiţiei se mai menţionează că "Londra este un oraş internaţional şi noi vrem să rămânem în inima Europei".

Semnatarii petiţiei susţin că Londra trebuie să-şi oficializeze divorţul „şi să ne mutăm cu prietenii noştri pe continent".

Într-un comunicat de presă, primarul Londrei, Sadiq Khan, a menţionat că atât capitala Regatului Unit, cât şi Scoţia şi Irlanda de Nord, care au votat pentru rămânerea în UE, trebuie să fie parte a negocierilor pentru Brexit.

„Este crucial ca noi să rămânem membru al pieţei unice", a subliniat el, potrivit agerpres.ro.

Fluxul de știri
0