Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Proiect PL: confiscarea maşinilor pentru transportarea lemnului fără acte

© Sputnik / Евгений ПанасенкоДрова
Дрова - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Mediului, condus de liberalul Valeriu Munteanu, a înaintat Parlamentului un proiect de lege prin care se propune creşterea amenzilor şi confiscarea maşinilor în cazul transportării masei lemnoase fără acte de provenienţă.

CHIŞINĂU, 25 iun – Sputnik. Ministerul Mediului a elaborat un proiect de lege prin care va crește sancțiunea pentru transportarea masei lemnoase fără acte de provenienţă sau de livrare. 

Prin acest proiect de lege se instituie un instrument nou şi anume confiscarea bunului utilizat la folosirea contravenției, adică autocamionul, tractorul şi altă tehnică auto.  

„Sperăm că această modificare va descuraja tăierile și transportările ilicite de masă lemnoasă”, a declarat ministrul Mediului, Valeriu Munteanu. 

Potrivit funcţionarului, amenezile care sunt în vigoare acum sunt prea mici și ineficiente în lupta contra marilor delapidări de pădure. 

„Sunt convins că acum, riscând să piardă autovehiculul, potențialul contravenient va calcula de două ori înainte de a săvârși o ilegalitate”, spune ministrul.

Prin acest proiect de lege se propune majorarea de cinci ori a sancţiunii aplicate persoanei cu funcţii de răspundere, de la 2 mii de lei până la 10 mii de lei.  

Fluxul de știri
0