Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Traficant de fiinţe umane sub acoperire într-o fermă de vaci

© IGPtrafic de fiinţe umane
trafic de fiinţe umane - Sputnik Moldova
Abonare
Un fermier din Floreşti a explotat timp de doi ani prin muncă mai multe persoane din categoriile socialmente vulnerabile, inclusiv minori.

CHIŞINĂU, 25 iun – Sputnik. Proprietarul unei ferme de bovine din apropierea oraşului Floreşti este suspectat de trafic de fiinţe umane. Acesta a fost plasat în arestul poliţiei pe un termen de 30 de zile.

Bărbatul de 46 de ani, domiciliat în raionul Floreşti este proprietarul unei ferme de vite şi a unei stâne de oi.

Bănuitul, urmărind scopul exploatării forţate prin muncă profita de vulnerabilitatea victimelor. Astfel, pe, parcursul ultimilor doi ani a recrutat, transportat şi adăpostit mai multe persoane, dintre care fac parte invalizi, persoane anterior judecate şi minori. 

Fermierul a exploatat forţat, victimele, la diverse lucrări legate de îngrijirea animalelor pe teritoriul fermei, activitatea căreia o gestiona, fără a le achita salariile promise iniţial. Victimele locuiau pe teritoriul aceleiaşi ferme în condiţii inumane.

Poliţiştii au ridicat de la domiciliu şi la fermă obiecte şi documente, recipise ale lucrătorilor referitor la pretinsele datorii, carnete cu notiţe privind evidenţa muncitorilor, o bâtă din cauciuc cu care, din spusele muncitorilor, erau maltrataţi şi o armă de vânătoare, deţinută ilegal.

De asemenea, în cadrul percheziţiilor, la ferma bănuitului au fost depistate 15 persoane antrenate la diverse lucrări agricole şi de îngrijire a animalelor printre care 4 minori cu vârsta cuprinsă între 6 şi 13 ani.

Fermierul riscă acum o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.


Fluxul de știri
0