Averea lui Vlad Filat care ar putea fi confiscată

© Photo : Flux.mdVlad Filat în avion
Vlad Filat în avion - Sputnik Moldova
Abonare
În declarațiile oficiale de avere, Vlad Filat a declarat, în afara salariului de deputat de 10.395 de lei, venituri sub formă de dividende în valoare de 420 de mii de euro, care îi revin din cota parte de 95,37% deținută la Kapital Invest Company din Iași.

CHIȘINĂU, 24 iun — Sputnik. Procurorii au cerut 19 ani de închisoare pentru fostul premier moldovean Vladimir Filat, care urmează să prezinte ultimul cuvânt în fața instanței la ședința stabilită pentru data de 27 iunie.

De asemenea, partea acuzării a cerut privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pentru o perioadă de cinci ani, amendă de 3.000 de unități convenționale și confiscarea bunurilor.

În declarațiile oficiale de avere, Vlad Filat a declarat venituri, în afara salariului de deputat de 10.395 de lei, venituri sub formă de dividende în valoare de 420 de mii de euro, care îi revin din cota parte de 95,37% deținută la Kapital Invest Company din Iași.

Влад Филат 14.06.2016 - Sputnik Moldova
Vezi câți ani de închisoare au cerut procurorii pentru Vlad Filat

Această companie deține cota majoritară a centrului de birouri IPTEH din Chișinău, clădire privatizată de fostul lider al PLDM în anul 1999.

Fostul premier a mai declarat o casă cu suprafața de 180 de metri pătrați, un teren de 14 ari, două garaje și două automobile, Toyoto Corolla și Porsche Cayenne.

Mold Street precizează că estimările neoficiale relevă că Vlad Filat ar deține prin interpuși un holding media, instituții financiare și afaceri în sectorul agrar.

Sursa citată mai notează că în anul 2010, cotidianul financiar "Delo" din Ucraina estima averea lui Vlad Filat la aproximativ 30 de milioane de dolari.

După ce, la 15 octombrie, Filat a fost reținut de ofițerii CNA chiar în sediul Parlamentului, la 18 octombrie, printr-o decizie a instanței de judecată, pe numele lui Filat a fost emis mandat de arest preventiv pentru 30 de zile. Mai multe mijloace de transport ce aparțin ex-premierului Vladimir Filat au fost reținute de Centrul Național Anticorupție. Printre acestea, un Mercedes Viano, Mercedes S-Class, Toyota Land Cruise şi Volkswagen Tuareg. Acestea nu figurează în declarația de avere a fostului premier.

„Mașinile au fost aduse pe teritoriul CNA. Ele au fost ridicate de procurori în cadrul dosarului deschis pe numele lui Filat", declara atunci pentru Sputnik purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi.

Fluxul de știri
0